Welkom

 Hallo en Welkom in de beginnende gouw (incipient shire) van Trivium!

Onze Gouw groeit en onze website eveneens. We voegen regelmatig pagina’s en informatie toe en zijn ons ervan bewust dat sommige pagina’s onafgewerkt rondzweven. We appreciëren alle feedback over onze groep en onze site. Als je lid wil worden, aarzel dan niet om een van onze leden te contacteren.

Wat is het verband tussen de SCA andere LARP- en reënactmentgroepen?

De SCA bestaat al langer dan alle andere middeleeuwse recreatie, reënactment of LARP-organisaties in de USA. Vaak werden die groepen gevormd omdat de SCA niet volledig voldeed aan de verwachtingen van hen die de andere groepen oprichtten. Dit ofwel omwille van historische correctheid of omdat men een fantasygroep wenste. Men kan stellen dat zij feitelijk op de een of de andere manier ontstonden dankzij de SCA of er zelfs een afsplitsing van zijn.

Wat maakt de SCA speciaal?

De meeste historische reënactmentgroepen in en rond België zijn erg specifiek. Je hebt een groep die een Laat-Romeins legerkamp recreëert en weer een andere die een specifieke companie van Napoleons leger uitbeeldt tijdens een bepaald jaar op campagne. De Society for Creative Anacronism is individueler. We recreëren de hele wereld van de val van het Romeinse Rijk tot het begin van de Renaissance. Je hoeft niet eens een bepaalde beschaving in gedachten te hebben, veel mensen houden ervan om verschillende kledij te dragen afhankelijk van het weer, het thema of het evenement waar ze aan deelnemen. Uiteindelijk kiezen veel mensen er evenwel voor om een persona te creëren. Je beslist in welk tijdvak je het meeste geïnteresseerd bent en welk deel van de wereld je wil bestuderen. Dit is waar het anachronistische deel van de naam van onze vereniging naar voor komt. Je kunt Bourgondiërs aan tafel zien zitten met vikings, Elizabethaansen en zelfs Romeinen uit de late periode! Deze variëteit is vooral wat onze organisatie zo speciaal maakt.

Ik doe al aan reënactment, waarom zou ik voor de SCA kiezen?

Dat is het net! Je hoeft niet te kiezen! De SCA is niet van plan om leden te stelen van andere reënactmentgroepen! Eerder willen we een aantal bijkomende voordelen aanbieden aan onze leden die ze misschien niet hebben in hun huisgroep. Door bij ons lid te worden kun je contact maken met tienduizenden gelijkgezinde mensen over de hele wereld, je kan beloningen en titels verdienen als erkenning voor je vaardigheden en talenten, je kan zo veel of zo weinig spelen als je wil. Er zijn bijna elk weekend evenementen over heel Europa, je zal er dus zeker wel een vinden dat in je reënactmentschema past. Je kan verschillende tijdsperioden en culturen verkennen in een veilige en welkome omgeving en een enorme variëteit van vaardigheden leren van over de hele wereld. Contacteer ons voor meer informatie. We zullen proberen zoveel mogelijk kleine evenementen te organiseren met onze gouw als ook een of twee keer per jaar gezamenlijk naar grotere evenementen te gaan. Laat Rachel weten wat je interesseert en ze zal je graag in contact brengen met behulpzame vriendelijke mensen indien mogelijk.
Ben je geïnteresseerd? Aarzel niet, contacteer ons!